Home Home

Het doet me pijn tot in het diepste van mijn zijn om te zien hoe verdwaald mensen over straat lopen. Met een blik op doelloosheid, compleet afgesneden van onze werkelijke kracht dwalen we rond. Wat kunnen we bereiken in ons eentje om dingen te veranderen? Wat zijn we eigenlijk waard? Het leven is zo zwaar, het is zoveel en welke kant moeten we op?

Gedesillusioneerd als we zijn geloven we totaal niet meer in onze kracht. We proberen ons over te geven aan alles wat op ons pad komt. We willen zo graag verandering, we willen er zo graag zijn voor een ander. We willen inspiratie, want de kracht van inspiratie komt recht uit onze ziel en stemt ons meteen af op de flow, maar waar zit die inspiratie? Wat kunnen we doen om in onze kracht te komen en echt het verschil te maken? Gebruik maken van onze intenties! Want de kracht van intentie is een kracht die vaak vergeten wordt en krachtiger is dan ik ooit in woorden kan uitdrukken. Toch ga ik dit artikel gebruiken om een poging te wagen.


Overgeven is iets wat mensen die bewust worden van hoe de wereld in elkaar zit en hoe de flow werkt steeds meer doen. Vechten heeft geen zin, controle uitoefenen heeft geen zin. We kunnen ons allemaal overgeven aan de ervaringen die op ons pad komen, want voor die ervaringen hebben we zelf gekozen. We trekken die ervaringen aan met een reden. Elke ervaring die we aantrekken is een spiegel van een stuk in ons dat gezien wil worden.

Als we een ervaring recht in de ogen aankijken, het gevoel dat er naar boven komt volledig toelaten en de les eruit halen dan gaan we er aan voorbij, op naar de volgende ervaring die weer iets los kan maken in ons en ons weer een stapje verder kan helpen.

Voelen we ons alleen, omdat niemand ons echt begrijpt? Dan is dat een deur om bewust te worden van het stuk in ons waarin we onszelf niet begrijpen. Voel de eenzaamheid tot in elke cel van je lichaam, laat het helemaal toe. Waar komt het vandaan? Hoe lang voel je je al alleen? Zolang, we voelen ons allemaal alleen en hebben allemaal wonden. Door middel van overgave krijgen we de kans om onze wonden te helen. Om elke ervaring als een deur te gebruiken die ons weer een stap dichter brengt bij ons authentieke zelf. Het artikel 'innerlijke wereld vs uiterlijke wereld' van Suzanna gaat verder in op hoe de uiterlijke wereld een spiegel is van de innerlijke wereld en hoe je ervaringen kan gebruiken om bewust te worden en innerlijk te helen.


Ik wil in dit stuk verder gaan over hoe je intenties kan gebruiken om richting te geven aan je proces. Zoals ik in al mijn artikelen bijna wel beschrijf leven we in extreme dualiteit. We ervaren licht en duister als twee verschillende energieën, afgesplitst van elkaar. Maar in essentie is het één energie. Zo ook met overgave en intentie. Intentie zetten is zo belangrijk en natuurlijk schieten we door naar controle als we er teveel in opgaan, maar soms doorschieten naar uitersten is niets mis mee! Het is zelfs nodig om zo naar het midden te komen. Als we ons krampachtig vast houden aan dat midden, terwijl we er nog helemaal niet zijn zullen we nooit balanceren.

Waar mensen die nog niet bewust zijn (even heel generaliserend) meestal in doorschieten is controle. Alles onder controle houden. Huisje op orde, vijf dagen werken, elke dag eten koken, sociale verplichtingen en alles helemaal volgepland en dichtgetimmerd. Zolang er geen ruimte voor jezelf is om te crashen, dan gebeurd het ook niet. Zolang er geen ruimte is voor jezelf om door te komen gebeurd dat ook niet. Ze zetten wel constant intenties. Ik moet dit nog doen en dat nog doen.  Doorschieten in het zetten van intenties resulteert dus in controle.

Mensen die bewust worden gaan zich steeds meer overgeven en schieten uiteindelijk vaak door in die overgave. Ze worden passief. Zijn bewust maar weten niet wat te doen met dit bewustzijn en het doet me pijn om te zien hoeveel mensen er wel bewust zijn maar er voor kiezen dat in stilte te zijn. Vergeten hoeveel kracht er in hun schuilgaat, vergeten hoeveel hun stem kan doen om alles in beweging te zetten. Vergeten hoe krachtig het is om je intentie te zetten en te gaan staan voor jezelf!


Ben je nu bewust? Dan heb je een verantwoordelijkheid. Punt eigenlijk. En natuurlijk gebeurd alles met een reden en heeft het een reden dat je nu nog niet je fundamentele levensdoel leeft, natuurlijk komt alles wanneer het moet komen. Maar precies die zin laat zien wat de grote valkuil is. Altijd maar denken dat alles vanzelf wel goed komt (overgave) zonder ook maar een enkele intentie te zetten. Stuurloos wordt je overspoeld door het leven en wacht je tot je een ons weegt terwijl er maar niets veranderd. Suzanna heeft ooit een mooie zin doorgekregen van haar diepere zelf die nog steeds heel vaak een grote inspiratiebron is voor mij: Vul het leven met jezelf in plaats van dat je jezelf met het leven vult! En wat is er voor nodig om het leven met jouw zelf te gaan vullen? Juist intentie. Natuurlijk ook overgave, maar ook intentie. Wie ben jij? Waar sta je voor? Zet je je intentie om de wereld te veranderen, om iedereen die jij tegenkomt op jouw pad triggers te geven en te raken, op welk niveau dan ook? Zet je je intentie om bewust te worden van wat jouw fundamentele levensdoel is? Zet je je intentie om de wereld te veranderen of ben je aan het wachten totdat de wereld vanzelf veranderd? De wereld gaat niet vanzelf veranderen. Fucking wake up call! It is up to us! Wij zijn degenen die nu de verantwoordelijkheid dragen om dingen in beweging te gaan zetten en wij zijn zoveel krachtiger dan we durven te geloven en we zijn zo bang voor onze kracht. Het is zo belangrijk om in te gaan zien dat we bang zijn voor onze kracht, om deze angst recht in de ogen aan te kijken. Het is de eerste stap.


De kracht van intentie werkt inderdaad in samenwerking met de kracht van overgave. Natuurlijk moeten we niet bang zijn om soms van het ene naar het andere uiterste door te schieten. Tijdens de donkere nachten van de ziel, waarin we door onze donkerste en diepste pijnen gaan om onze wonden te helen is er soms niet veel ruimte voor intentie. Overgave is dan nodig om er doorheen te werken, maar voor we het zelf door hebben zitten we weer in een programma en blijven we hangen in onze eigen ellende. Intentie is dan nodig om er weer uit te komen en dingen te laten stromen. De veranderingen die intern plaats vinden, te ankeren en om ons heen te laten manifesteren.

Als we intenties gaan zetten kunnen we makkelijk doorschieten naar controle. Constant onze verlangens na leven en onze mind die ermee aan de haal gaat door denken te weten wat onze verlangens zijn. Door ons vast te houden aan ideeën en verlangens, waardoor de overgave ontbreekt om intenties echt hun werk te laten doen. Ik zal een een voorbeeld geven van hoe het werkt.

Een tijd geleden hield ik me bezig met kristallen, het was een steppingstone waar ik veel van heb geleerd. Ik heb een boekje waar allerlei kristallen in staan beschreven. Ik wilde iets lezen over de steen Robijn. Als ik mijn intentie zette dat ik het boekje precies open zou slaan op de bladzijde van de robijn en ik die intentie nog in mijn gedachte vast had dan lukte het nooit. Alleen als ik de intentie zette en het daarna losliet (overgave) dan lukte het. En dat ging meestal per ongeluk. Dan zette ik de intentie dat ik wilde lezen over Robijn en op het moment dat ik het boek opensloeg dacht ik al helemaal niet meer aan Robijn omdat ik het al losgelaten had en in dat geval sloeg ik het boekje altijd open op precies de juiste bladzijde! Dat is hoe het werkt.


Met onze intenties kunnen we alles bereiken, onze intenties zijn nodig om richting te geven aan ons leven. Als we een gedachte hebben kan het helpen om ons verlangen erin te herkennen. In elke gedachte schuilt namelijk een verlangen en zonder deze te erkennen blijven we vastzitten in passiviteit. De new age maakt er echt iets vies van, verlangen hebben en dat is natuurlijk zo ontworpen om ons passief te houden, want onze verlangens en intenties kunnen alles en ook echt alles doen veranderen de wereld.

Natuurlijk is het belangrijk om alert en bewust te blijven. Als we een gedachte terug brengen naar een verlangen dan zit er altijd een diepere laag achter. Ik zal mijn eigen ervaringen als voorbeeld gebruiken. Ik koester namelijk het diepe verlangen naar een schoon huis, waarin ik ruimte ervaar en welke de sfeer uitstraalt die ik wil. Jaren lang zet ik al een intentie om dit voor elkaar te krijgen maar het lukt me maar niet. Natuurlijk veranderen er wel dingen en kom ik stap voor stap steeds dichter bij dit doel, maar het gaat onwijs langzaam. Het verlangen dat erachter zit is dat ik behoefte heb aan een stevige basis, ik koester het verlangen om mijn oneindige kracht hier in deze fysieke vorm te ankeren door te Aarden en als weerspiegeling hiervan zal zich dat manifesten in mijn huis. Maar mijn vieze huis, is een rode draad in mijn leven en daarom gaat het zo langzaam en daarbij grijp ik me steeds aan dit verlangen vast. Ik ben er namelijk steeds mee bezig en heel vaak irriteer ik me dood aan de viezigheid en rommel en voel ik me zwaar claustrofobisch in mijn eigen huis. En hoe meer ik me irriteer hoe viezer het wordt.

Het diepere verlang om mijn kracht te ankeren heb ik onder ogen gezien en ik heb daarin ook mijn intentie gezet. Toen kwam er een baan op me pad, een haptonoom die me hielp in contact te komen met mijn lichaam, de sportschool, allerlei ervaringen die me helpen om meer en meer te Aarden. En stap voor stap veranderd mijn huis.

Maar eerst is het belangrijk om door alle irritaties en frustraties heen te werken. Het is namelijk een spiegel dat ik de chaos in mezelf niet kan omarmen, dat ik het duistere en donkere niet kan omarmen, dat ik constant aan het vechten ben tegen de drukte in mezelf en dat projecteer ik naar buiten. Ik heb dus het verlangen erkent dat ik behoefte heb aan een stevige basis, mijn intentie gezet om die basis te vinden in mezelf zodat het ook kan manifesteren om mij heen. Maar na jaren grijp ik me nog vast door dit verlangen naar buiten je projecteren (mijn huis), dus steeds komt er weer iets los in mezelf door deze triggers te gebruiken en ik weet gewoon dat op het moment dat ik de chaos helemaal kan omarmen, dat ik me thuis kan voelen in de viezigheid door dat ik me er niet meer mee identificeer, ik er dan pas aan voorbij ga. Ik heb dan mijn intentie gezet en me overgegeven door de verwachting los te laten. Door los te laten dat ik dat nodig heb om me gelukkig te voelen. Want dat is een mindfuck.


Nog een voorbeeld. Ik heb al lang geleden de intentie gezet om iets te doen met mijn bewustzijn, andere mensen ook bewust te maken en het begon door gewoon iedereen op mijn pad aan te spreken en triggers te geven, daarna ging ik artikelen schrijven en mensen helpen en na een tijd werd me duidelijk wat ik echt wilde gaan doen, wat mijn fundamentele levensdoel is.

Ik begon mijn site en zette de intentie om feesten te gaan organiseren. Ik had vanuit controle al van alles kunnen bedenken, maar ik liet het los en dat lukte me ook. Ik ging laatst naar een feestje en ik dacht dat ik daar heenging voor mijn plezier, pas toen ik daar was raakte ik in gesprek met mensen die ook de wereld willen veranderen en werd ik verliefd op de locatie. Ik voelde inspiratie opkomen tot in het diepste van elke cel en ineens wist ik het. Hier ga ik mijn eerste feest geven. Ik heb daar contacten gelegd en ga binnenkort weer terug zonder dat ik precies weet waarom. Ik voel de drang.

Kortom ik zet mijn intentie om feesten te gaan organiseren en de flow brengt precies dat op mijn pad wat nodig is om dit in gang te zetten en laten gebeuren. Maar zonder intentie. Zonder het vertrouwen en het diepe innerlijke weten dat het gaat gebeuren. Gebeurd het niet.


Als je nog niet weet wat jij kan doen om de wereld te veranderen is het een grote valkuil om vanuit je hoofd iets te gaan bedenken en daar aan vast te houden. Het enige wat er nodig is, is om de juiste intentie te zetten. Als jij iets wil betekenen voor de wereld dan gaat het stap voor stap steeds meer stromen. Elk woord dat we uitspreken waarin we voor onszelf staan heeft een rimpeleffect en bereikt in feite de hele wereld.

Toen ik de intentie zette om mijn verantwoordelijkheid te nemen om mensen te bewust te maken en dit losliet is het vanzelf gebeurd. Constant. Vroeger (en nog steeds soms hoor) verloor ik mezelf erin en vertelde ik veel te veel. Ik vertelde als het ware dat de Aarde een ster zou worden aan mensen die nog nooit voorbij aan het economische systeem hadden gekeken. Nu achteraf moet ik heel erg om mezelf lachen, maar het was goed, want ik liet het gewoon gebeuren en nu langzaam kom ik steeds meer naar het midden. Vooral door mijn werk heb ik dat geleerd. Ik kan niet te ver gaan op mijn werk en daar heb ik echt geleerd om me af te stemmen op het niveau van degene met wie ik in verbinding sta. Daar zie ik ook dat de mensen die daar weken op andere niveaus weer veel verder zijn dan ik en zo krachtig zijn. Dus ik leer ook van hun, zoveel! Ik resoneer met deze mensen dus dat betekent dat we gelijkwaardig zijn en zo heb ik geleerd om me niet boven de maatschappij te plaatsen, juist door in te zien op welke vlakken ik van hun heel veel kan leren. En als een band gelijkwaardig is dan kan ik me steeds beter af stemmen op degene met wie ik te maken heb en trigger ik constant zonder dat ik mijn best ervoor doe. Als ik naar de kraker ga en hij vraagt aan mij waarom ik zolang heb gewacht om te komen dan zeg ik; ik heb eerst geprobeerd om mezelf te helen door de emotionele oorzaak onder ogen te zien. Hij vroeg ook aan mij waarom ik was gekomen en ik zei dat ik mijn rug wilde laten kraken. Hij zei; maar je weet nog helemaal niet of dat nodig is; toen zei ik dan ik intuïtief mijn eigen diagnose al had gesteld en die bleek uiteindelijk ook te kloppen. Het is een typisch voorbeeld van hoe je mensen kan raken op het vlak van het leven waar hun openingen zitten, door je intentie te zetten en het gewoon te laten gebeuren. Help de wereld door jezelf te zijn!

Stel dat jij de intentie zet om echt iets voor de wereld te betekenen door steeds meer jezelf te zijn en je gaat de wereld in dan zal je merken dat er niets gebeurd zolang je eraan vast houdt. Zolang je gaat bedenken hoe je dat dat kan gaan doen en in welke vorm. Pas als je het op een onbewaakt moment los laat door je over te geven dan ineens gebeurd er iets waarin jij jezelf laat zien en de inspiratie zal gaan stromen. Intentie en overgave, onlosmakelijk met elkaar verbonden, twee uitersten van de dezelfde medaille van dualiteit. Als intentie en overgave samenkomen dan gebeurd er iets!


We misbruiken de kracht van intentie constant. Bijvoorbeeld; we staan op en zeggen tegen onszelf; ik moet dit nog doen en dat nog doen en op het moment dat we aan het douchen zijn laten we het misschien even los, drinken een bakje koffie en bammm de dingen die we in ons hoofd bedacht hebben te gaan doen, die doen we, voor zover we eraan toe komen. Zo zijn we constant controle aan het uitoefenen, vanuit ons mind die denkt te weten wat goed voor ons is. Een intentie die misschien anders zou werken, is de volgende; Morgen geef ik me over aan de flow en ga ik het leven vullen met wie ik ben! Dan hebben we in ons mind vaak een idee dat er dan iets heel groots moet gebeuren, of iets positiefs. Maar het kan net zo goed dat we het leven op dat moment vullen met onszelf door helemaal niets te doen, door het huishouden helemaal te laten liggen en hebben we de chaos om ons heen nodig om delen in onszelf aan te raken, in plaats van dat we het steeds onder controle houden. We staan dan op en doen gewoon het eerste wat er in ons op komt. Soms is dat lastig, vooral voor mensen die veel in hun hoofd zitten. Er komen dan wel 188 dingen in hun op en ze weten allang niet meer wat het eerste was. In dat geval kan je de intentie zetten dat aan jou geopenbaard wordt waarom je zo in je hoofd zit en hoe je meer rust in je hoofd kan krijgen en als je dat verder loslaat, maar bewust en alert blijft, wordt het vanzelf aan je geopenbaard! Elke intentie doet iets en door steeds intenties te zetten gaan we voorbij aan gewoonte en geven we richting aan ons proces. En door het onbevooroordeeld te houden, dus niet ons mind laten inkleuren wat goed en slecht voor ons is, zetten we deuren open. Ben je nu vastgelopen in je leven op alle fronten? Stop met wachten! Zet je intentie dat duidelijk wordt waarin je bent vastgelopen, waar houdt je aan vast uit angst wat allang niet meer vruchtbaar is? Stel het is een relatie, een woonsituatie of werk, of wat dan ook en je geeft toe aan jezelf dat het niet meer vruchtbaar is dan is de grote valkuil om dan te gaan bedenken dat je er direct mee moet gaan stoppen want zo houdt je deze intentie vast en ga je vanuit je hoofd bedenken dat je er een eind aan moet maken en je zal zien dat er dan gewoon niets gebeurd! Want je houdt eraan vast. Het enige wat je kan doen is erkennen dat het niet meer vruchtbaar is en de intentie zetten dat je er vanzelf aan voorbij zal groeien en dan loslaten! Overgeven aan de flow! En de situatie zal meteen veranderen, omdat je hebt erkent dat het niet meer vruchtbaar is, je ziet de werkelijkheid onder ogen en hebt geen neiging hier controle op uit te oefenen. Het is namelijk hoe het is. En jouw intentie zal er voor zorgen dat je eraan voorbij groeit. Geloof me, hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt, ook al lijkt er geen enkele uitweg te zijn, als jij je intentie zet en je overgeeft dan zullen er bizarre wegen blijken te zijn die je nooit gezien hebt. Je diepere zelf works in mysterious ways!


Hoeveel dingen doen we dagelijks totaal doelloos, zonder intenties? We drinken omdat we dorst hebben, maar staan we ook stil bij de behoefte die ons lichaam heeft, om gereinigd te worden? We kunnen met onze intentie ons water instralen en de intentie zetten dat het water dat we drinken ons lichaam reinigt en het eten dat we eten ons lichaam voedt en dan die intentie loslaten en bewust drinken en eten! We kunnen s' avonds voordat we gaan slapen de intentie zetten om dat uit ons onderbewustzijn naar boven te laten komen wat voor ons essentieel is en we kunnen de intentie zetten dat we ons steeds meer over geven aan de flow. We kunnen alle dingen die we tegen komen in ons leven gebruiken en omzetten in intenties. Als we wakker worden kunnen we de intentie zetten dat we de ervaringen die we tegenkomen recht aan kunnen kijken en er lessen uit kunnen trekken, we kunnen de intentie zetten om open te staan om deze lessen te zien en datgene wat er los wil komen in ons de ruimte te geven om naar de oppervlakte te komen. We kunnen de intentie zetten dat we steeds meer onszelf laten zien en uit onze schulp tevoorschijn komen. We kunnen de intentie zetten dat onze grootste angsten zichtbaar en voelbaar worden om doorheen te werken. We kunnen de intentie zetten om uit onze comfortzone te komen en er zullen zich ervaringen aandienen die hierbij helpen. Elke intentie geeft richting aan ons leven en is zo onwijs krachtig. We kunnen de intentie zetten om de wereld te veranderen en wij kunnen de wereld veranderen, in ons eentje kunnen we zoveel bereiken! Laat staan met elkaar. Met de kracht van onze intenties kunnen we onze realiteit scheppen. De kracht van intenties werkt alleen als we steeds meer gaan geloven in onze eigen kracht en in onszelf, als we weer in gaan zien hoe fucking krachtig wij zijn!! Zet je intentie dat het zichtbaar en voelbaar wordt hoe krachtig wezen jij bent, hoe bijzonder je bent! Wat jouw expertises zijn, wat jij te bieden hebt aan het leven. Zet je intentie om iets te doen met deze kracht en stap voor stap kom je steeds dichter bij het leven van jouw fundamentele levensdoel. Steeds krachtigere intenties zullen jou helpen om richting te geven aan jouw proces en in je kracht te komen. Echt, als jij je overgeeft aan de kracht van jouw intenties zal je bergen gaan verzetten en alles in jezelf en in jouw omgeving in beweging zetten. Get off your fucking knees! De wereld heeft jouw intentiekracht nodig!


Geschreven door,


Dore


Intentiekracht

7 september 2014 - geschreven door Dore