Home HomeDe wetten van magie: de wet van (zelf) kennis

   2 november 2014 - geschreven door Dore


De laatste tijd wordt het steeds duidelijker hoe erg wij ons hebben geïdentificeerd met de fysieke realiteit. Alles wat we (dag)dromen bestempelen we als niet echt. Door de matrix worden we al vanaf jonge leeftijd beroofd van onze fantasie en van onze magische krachten. Onze fantasie is het instrument om magie een onderdeel uit te laten maken van ons leven. Om alles wat er in ons onderbewustzijn schuilt naar boven te laten komen en te laten samenkomen met  ons bewustzijn. Om dingen in gang te zetten in ons leven en weer in contact te komen met onze scheppingskracht. Magie brengt alles terug naar de oorzaak en kan gebruikt worden om onszelf te helen en het leven te begrijpen en te beinvloeden. De ''echte'' wereld weer samen te brengen met de ''niet echte'' wereld. De fysieke wereld weer samen te brengen met de niet fysieke wereld. Beide zijn ze éen. En natuurlijk doet synchroniciteit haar werk, door het boek ''weird stuff'' van Freeman Fly en Jamie Hanshaw, op mijn pad te brengen (voor iedereen die het boek nog niet gelezen heeft: een dikke vette aanrader!). Ze hebben het in een bepaald hoofdstuk over de wetten van magie en die komen zo sterk overeen met de wetten die ik zelf ook heb ontdekt dat toen ik ze las de inzichten binnen stroomde. Dit word een reeks artikelen waarin ik elke keer een andere wet zal beschrijven. Ik neem de inzichten van Freeman en Jamie mee en werp mijn eigen licht erop.


letterlijk vertaald uit het boek ''weird stuff'': De magische denker weet dat er voor alles een dieperliggende reden is. Voor elke ervaring, voor elke gebeurtenis, voor alles wat we meemaken. Alleen zijn er veel oorzaken die ons verstand te boven gaan. Magie is een wetenschap om deze onzichtbare oorzaken te ontdekken.

''om een magier te zijn moet iemand leren om alle fenomenen te onderzoeken met het oog van van een wetenschapper die geen mogelijke hypothese veracht noch nalaat rekening te houden met de volledige structuur van ons potentiële wezen.''

Magisch denken is niet willekeurig. Het heeft haar eigen wetten en logica. Maar het is eerder poëtisch dan rationeel.


De eerste wet die ik in dit artikel ga beschrijven is:


De wet van kennis (the law of knowledge)

De wet van kennis gaat er over dat kennis macht is. Het is de meest bekende wet, ik denk bij iedereen wel in een bepaalde mate bekend. Als we kennis opdoen dan worden we bewust. Als we het leven leren begrijpen dan krijgen we er steeds meer macht over en worden we meer en meer uit onze slachtofferrol getrokken. We zien namelijk dat we voor elke ervaring zelf gekozen hebben en als we die ervaring zien voor wat het is (lees: begrijpen) dan gaan we er steeds meer aan voorbij. Pas als we iets helemaal begrijpen, dan hebben we er volledige macht over. Als jij een ander mens heel goed begrijpt, dan kan je macht uit oefenen op die persoon (zwarte magie), dat is precies wat de matrix doet met ons. Ze weten veel van ons en kunnen daarom een hoop macht op ons uitoefenen. Maar hun bewustzijn reikt maar tot en met de vierde dimensie en wij hebben toegang tot diepere niveaus en daarom zullen ze nooit de volledige macht over ons hebben. Als wij ons verdiepen in het uiterlijke plaatje en de manipulatie steeds meer doorzien dan krijgen wij de macht over ons eigen leven steeds meer terug en worden we steeds meer in staat om macht uit te oefenen op de matrix: maar als we macht uit oefenen op anderen dan vervormen we onze scheppende magische krachten dus naar zwarte magie. De wet van kennis verteld ons dus dat als we iets volledig begrijpen we er macht over hebben. Als we de fysieke realiteit helemaal zouden begrijpen dan zouden we er macht over hebben en al het fysieke om ons heen kunnen beïnvloeden op elke manier we zouden willen. Als we in ons leven dus nog iets hebben waar we geen grip op krijgen dan verteld dat ons dat we het nog niet begrijpen. Een echte magiër duikt erin en gaat naar de oorzaak, door de juiste vragen te stellen aan zichzelf. Dat wet van kennis geld voor zowel de innerlijke wereld als de uiterlijke wereld, dit zijn immers weer twee zijden van dezelfde medaille van dualiteit. Daarom is de subwet van ''de wet van kennis'' de volgende:


De wet van zelfkennis (The Law of Self Knowledge)

''Know Thyself'' is een eeuwenoude tekst die op veel oude plekken (tempels en oude scholen) uit de geschiedenis te lezen is. Het is een zin die overal in terug komt. Het is ook één van de beste manieren om het pad van magie te bewandelen: jezelf leren kennen. Van binnen naar buiten. Eigenlijk spreekt deze wet (zoals alle andere) aardig voor zichzelf. Begin met vragen te stellen over jezelf. Wat is hetgeen in je leven wat maar niet veranderd? Ben je bijvoorbeeld heel dik en veranderd dat niet? Dan komt dat omdat je het nog niet begrijpt, omdat je de oorzaak niet ziet. Vraag aan jezelf wat de oorzaak is, ga ermee aan de slag en het wordt vanzelf duidelijk. Waar je je aandacht op richt komt tot leven en gaat stromen. Je intentie zetten is al een hele stap. Lukt het je maar niet om verandering in je leven aan te brengen op wat voor manier dan ook? Dan komt dat enkel en alleen omdat je jezelf nog niet begrijpt. Waar loop je tegenaan? Wat zijn de punten waarop jij het meeste geraakt word en maar geen grip op krijgt? Deze punten kunnen je helpen om jezelf te leren begrijpen en weer macht te krijgen over je eigen leven. De punten waarop je nu geraakt wordt staan open om te begrijpen. Het is tijd om ze te gaan begrijpen. Je kan het aan en daarom raken ze je. Lukt het je maar niet om een relatie aan te trekken in je leven en raakt dit je? Misschien is het niet de ervaring die je nodig hebt, maar iedereen heeft liefde nodig en als je liefde in jezelf vindt dan trek je dat automatisch aan om je heen. Vraagt aan jezelf waarom er maar geen nieuwe banden op je pad komen. Misschien kan je aan jezelf vragen om het in een beeld aan je te laten zien. Het eerste beeld dat oppopt dat klopt altijd. We zijn geprogrammeerd om dan te denken dat we het fantaseren en dat is misschien ook zo, maar het is wel waar! (ALLES is mogelijk en ALLES betekent iets!) In dat beeld kan je ook dingen veranderen: stel er popt een beeld op van jou met een gebroken hart (ik noem maar wat) dan kan je in dat beeld met je innerlijke licht je hart helen en je zal zien dat er dingen gaan veranderen in je fysieke leven. Hoe minder er veranderd, hoe minder je begrijpt van je zelf. Je kan nog dieper gaan (er zijn eindeloos veel lagen achter elke laag) om aan jezelf te vragen om aan jou te laten zien waar dat gebroken hart vandaan komt om zo nog een diepere laag te gaan begrijpen. De wet van zelfkennis verteld dat als je jezelf begrijpt, je het leven gaat begrijpen en weer macht krijg over jezelf en elke situatie! Kennis is macht. Ga dus bij alles wat je raakt terug naar oorzaak en leer jezelf kennen. Leer ook je lichaam kennen. Waar ben je van gemaakt? Wat zijn cellen? Hoe werken ze? Wat voor bloedgroep heb je? Wat voor functie hebben je organen? Hoe werkt je spijsvertering? Als je leert hoe je lichaam werkt, dan leer je ook over het leven. As above so below. Je bent een microversie van dit hele Universum. Als je jezelf leert kennen dan leer je het Universum kennen!


letterlijk vertaald uit het boek ''weird stuff'': Hoe meer je leert begrijpen over het leven en over jezelf, hoe sterker en krachtiger je wordt. Kennis is macht. Informatie is energie. Het levensdoel van de magiër is kennis en ervaring.


Geschreven door,


Dore